duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

28.02.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Articole susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China articole de pescuit şi uz casnic susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 404.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 27.02.2013, în intervalul orar 15.00 – 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 7.120 articole reprezentând unelte de pescuit (mulinete) şi 600 articole de uz casnic (mături electrice), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 404.000 lei dacă ar fi originale.

Marfa purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 43 ani cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv un cetăţean român de 33 ani cu domiciliul în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *