Acasă > Sport > Asalturi pentru medalii

Asalturi pentru medalii

Constanța găzduiește, în aceste zile, faza finală a Cupei României la spadă, individual și pe echipe, feminin și masculin. Întrecerea individuală la fete  s-a soldat cu o mare surpriză: Ana Maria Brânză a ocupat doar locul 3, după colegele ei, Maria Udrea și Simona Pop.

Pe echipe s-a impus Steaua,urmată de Dinamo și CSU Craiova.

Ediția din acest an a Cupei României la spadă, masculin și feminin se desfășoară în sala Tomis din Constanța.

Primele au intrat pe planșă, fetele. Prezența redusă îl îngrijorează pe antrenorul naționalei Dan Podeanu, prezent în aceste zile la Constanța, unde lotul național a efectuat un stagiu de pregătire.

“Nu vreau să fiu rău, dar această competiție, Cupa României, avea pe timpuri un număr foarte mare de sportivi participanți. Acum, cu 28 de participante, mi s-a părut un antrenament util pentru lotul național. Sunt mulțumit că fetele mai puțin popularizate au câștigat primele două locuri”, ne-a declarat Dan Podeanu, antrenor federal.

La individual, unde au intrat în concurs doar 28 de sportive, s-a consemnat o surpriză. Multipla campioană Ana Maria Brânză a ocupat doar locul 3. Pe primul loc s-a situat  Maria Udrea,iar pe 2, Simona Pop. Cele trei medaliate aparțin clubului Steaua București.

Aflată la început de sezon, în plină perioadă de pregătire, Ana Maria Brânză este optimistă și așteaptă ca echipa României și ea personal, să prindă vârful de formă la momentul oportun.

 “Această competiție a venit foarte bine, după cele două săptămâni de pregătire la Constanța. Suntem totuși la începutul pregătirii, mai avem multe detalii de pus la punct, va urma un stagiu de pregătire la Craiova și pe urmă participarea la prima etapă de Cupă Mondială din actualul sezon. La competiție, toate reprezentantele lotului national s-au comportat bine: din cele opt component ale lotului, șapte au fost în primele opt locuri ale Cupei, ceea ce înseamnă că am muncit bine la Constanța și că ne priește aerul de pe litoral”, ne-a declarat Ana Maria Brânză, Steaua București.

În această dimineață a avut loc proba pe echipe. S-au aliniat pe planșă doar patru formații, Steaua și Dinamo, din București, CSU și LPS Petrache Trișcu, din Craiova.

Ordinea finală a fost Steaua, câștigătoarea trofeului, Dinamo, locul 2, CSU Craiova pe 3 și LPS Petrache Trișcu, locul 4. Mâine, de la ora 9 sunt programate asalturile în proba individuală masculină, iar sâmbătă întrecerea pe echipe. Duminică, 5 octombrie, în aceeași sală  se va derula Cupa Farul și Memorialul Ion Craiu.

Redactor: Nicu Dolea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *