Acasă > Social > Asistenții maternali din Iași vor primi bani mai puțini

Asistenții maternali din Iași vor primi bani mai puțini

Copiii din asistență maternală pot trăi și cu mai puțini bani! La asta s-au gândit reprezentanții Consiliului Județean Iași care au decis să reducă alocația de hrană cu 25%,  a acestora. Modificarea, îi nemulțumește însă pe părinții de profesie, care amenință că vor picheta Consiliul.

Elena Croitoru este asistent maternal din anul 2000. A crescut patru copii până acum, iar în acest moment are grijă de două surori, una de 14 ani și cealaltă de 12 ani. Femeia a avut un șoc atunci când a văzut că suma primită pentru indemnizația fetelor este mai mică cu 200 de lei.

 „Când am scos de pe card n-am știut ce s-a întâmplat de am primit așa puțini. Am  sunat la Direcție și mi s-a spus la Contabilitate că s-a tăiat, pe luna lui ianuarie au rămas  numai 8 lei pe zi, si pe luna lui februarie 10 lei”, a declarat Elena Croitoru, asistentă maternală.

Asistenții maternali s-au plâns sindicatului Nova Vita.

 „Am aflat despre acest lucru, însă nici asistenții maternali, nici sindicatul nu au fost înștiințați de acest lucru, nu cunoaștem care au fost bazele legale ale acestei diminuări, am înțeles că este o hotărâre de  Consiliu Județean, nu am fost informați în niciun fel”, a declarat Cătălin Toma, lider de sindicat Nova Vita Iași.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și protecția Copilului spun că  asistenții maternali primesc oricum mai mulți  bani decât prevede hotărârea de Guvern.

„Pentru anul 2014, prin Hotărârea de  Guvern nr. 10 din 30 ianuarie 2014, s-a majorat de la 6 lei și 8,3 la 8, respectiv 10,5 lei, neexistând posibilitatea susținerii de către Consiliul Județean Iași a aceleiași alocații ca în anul 2013”, a declarat Luiza Harbuz, purtător de cuvânt DGASPC Iași.

Asistenții maternali sunt dispuși să picheteze sediul Consiliului Județean, dacă această situație nu va fi remediată. În județul Iași sunt 800 de asistenți maternali, care au în grijă 1.500 de copii.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *