sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Social > Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă noile măsuri privind redeschiderea școlilor

Asociaţia Elevilor din Constanţa condamnă noile măsuri privind redeschiderea școlilor

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramures (AEM) si Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm noile măsuri privind redeschiderea unităţilor de învăţământ.

Elevii se întreabă: Cine îsi asumă responsabilitatea atunci când numărul de cazuri va exploda în scoli si licee?

Miercuri, 5 august a.c., președintele Klaus Iohannis a afirmat faptul că decizia privind suspendarea cursurilor, în contextul cresterii numărului de cazuri va fi luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă. Concret, scolile se vor închide acolo unde există în media ultimelor zile, 3 sau mai multe cazuri la 1000 de locuitori.

Reprezentanţii elevilor din ţară consideră că măsura va pune în pericol elevii si tot personalul unităţilor de învăţământ. Suspendarea cursurilor după ce s-au înregistrat timp de câteva zile numărul minim de cazuri va fi o decizie luată mult prea târziu, având în vedere rapiditatea cu care virusul se răspândeste în comunitate.

Mai mult, în marile centre urbane capacitatea de testare este foarte mică, fapt ce va ascunde imaginea reală a evoluţiei epidemiologice din localitatea respectivă si nu va permite închiderea propriu-zisă a unităţilor de învăţământ într-un timp util, astfel încât să prevenim crearea unor focare la nivel de unitate de învăţământ.

“Autorităţile au dovedit că totul se face cu jumătăţi de măsură. În Constanţa ar putea fi suspendate cursurile dacă am avea 900 de cazuri pe zi timp de mai multe zile, iar atunci va fi prea târziu să vorbim de prevenirea numărului de cazuri. Dacă apare un singur caz într-un liceu, trebuie ca activitatea să fie suspendată, iar DSP să realizeze ancheta epidemiologică imediat. Am asteptat decizii ferme, dar se pare că am asistat la simple declaraţii, asa cum s-a întâmplat încă din luna martie,”  declară Andreea-Sabina Spătariu, presedinte AEC.

Sursa: AEC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *