miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Astăzi este Ziua Imnului Naţional al României

Astăzi este Ziua Imnului Naţional al României

Ziua Imnului Naţional a fost marcată la Constanţa printr-un ceremonial militar şi prin defilarea gărzii de onoare. Evenimentul a fost organizat de Prefectura Constanţa şi Comandamentul Flotei.

“Imnul național  este un reper ce ne conferă unicitatea, un reper care ne reaminteşte că aparţinem aceluiaşi popor, că trebuie să fim uniţi în jurul simbolurilor naţionale. Este foarte important pentru noi toți ca în aceste zile să lăsăm deoparte patimile politice și să ne aducem aminte de cea mai importantă lecţie pe care ne-a predat-o istoria naţională, întotdeauna când românii au fost uniţi în jurul simbolurilor naţionale. Au reuşit să învingă. Să depăşească toate greutăţile, şi noi astăzi, făcând același  lucru ne vom putea îndrepta destinul către un viitor mai bun”, a declarat Prefectul Constanței, Eugen Bola.

Imnul Naţional a fost cântat pentru prima dată în 1848, pe 29 iulie, în Râmnicu Vâlcea, după ce s-a citit Noua Constituţie. Anton Pann a intonat pentru prima dată Deşteaptă-te,  române!, care după Revoluţia din 1989 a devenit Imnul Naţional al României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *