vineri, ianuarie 24, 2020
Acasă > Eveniment > Atac armat și sechestrare de persoane la Constanța. Începe exercițiul ”Tomis 17”

Atac armat și sechestrare de persoane la Constanța. Începe exercițiul ”Tomis 17”

Tomis 17Municipiul Constanța găzduiește, timp de trei zile, exerciţiul de antrenament „TOMIS 17”, care reunește forțe ale Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Scenariul exercițiului are la bază situaţii reale  și urmărește verificarea capacităţii de reacţie şi intervenţie a forţelor de ordine.

Astăzi, de la ora 13.00,  structurile locale ale MAI vor interveni pentru contracararea unui atac urmat de sechestrarea unor persoane în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Echipele de intervenție ale Jandarmeriei și un negociator vor încearca să îi convingă pe suspecți să se predea.

Mâine, de la ora 11:00, structurile din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului vor interveni la o mașină suspectă, parcată în Piața Ovidiu.

De asemenea, scenariul exercițiului prevede că pe 19 ianuarie, de la ora 12:00, va avea loc un atac asupra unui transport de armament,  în zona Parcării Supraetajate din Mamaia.

Exerciţiile au ca scop antrenarea forțelor constănțene pentru cazurile de criză şi se vor desfăşura fără a impune restricţii majore de circulaţie.

Jandarmeria Constanța precizează că cei care se vor afla în zonele desfăşurării exerciţiilor nu trebuie să intre în panică, fiind rugați să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

La ”Tomis 17” iau parte reprezentanți ai Direcției Generale Management Operațional a MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului Poliției Rutiere, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean Constanța, Direcției Medicale a MAI, Serviciului de Telecomunicații Speciale Constanța, specialiști din cadrul Serviciului Român de Informații, DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța precum și ai Poliției Locale Constanța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *