marți, februarie 25, 2020
Acasă > Politica > Atac dur a senatorului Mircea Geoană asupra lui Victor Ponta

Atac dur a senatorului Mircea Geoană asupra lui Victor Ponta

Dragi prieteni – membri, simpatizanți și votanți ai Partidului Social Democrat,

Vă scriu ca un cetățean profund îngrijorat că, după ultimele evenimente politice, schimbarea adevărată și schimbarea guvernării Băsescu are șanse tot mai mici să se producă în acest an. Schimbarea pe care noi, cei care condamnăm și nu putem fi niciodată parte la corupția, lipsa de omenie și de solidaritate a regimului Băsescu, o dorim atât de mult este pusă în pericol chiar de cel aflat la vârful PSD.

Cei care au furat schimbarea în 2009 vor să o confiște și în 2012, luptând pentru continuarea unei guvernări care a sărăcit și învrăjbit o țară întreagă. Zi după zi, actuala putere și sateliții săi caută să închidă gura sau să arunce în derizoriu orice glas și orice forță a opoziției adevărate. Zi după zi, actuala putere și sateliții săi caută puncte și caractere slabe, care să vândă schimbarea de dragul arginților unei noi guvernări Băsescu.

PSD funcționează în acest moment cu frâna de mână trasă, cu un lider care a uitat de poporul pesedist și are direcția dată de busola de la Cotroceni. Prin tot ceea ce a făcut în ultimii doi ani, culminând cu trădarea de ieri din Parlament, Victor Ponta s-a deconspirat ca agent al regimului Traian Băsescu. Cine are trădarea în sânge, va continua să trădeze. Cine a ajuns în frunte prin nepotism, nepotism va promova. Iar cine este șantajabil, va continua să asculte nu de vocea interesului organizației pe care o reprezintă, ci de cei care îi controlează secretele. Și aceasta s-a întâmplat ieri în Parlament. Nu a fost o gafă, nu a fost o bruscă “maturizare”, a fost o comandă de la adevarații săi stăpâni.

După ce era dispus să plece la UNPR dacă nu câștiga Președinția PSD, după ce a obținut Președinția PSD cu sprijinul lui Băsescu, după ce a cedat PDL o poziție de judecător la Curtea Constituțională pe care PSD o câștigase cu greu, după ce a predat Președinția Senatului guvernării actuale, actualul Președinte al PSD a arătat că este dispus să pună în pericol însăși existența USL, susținând în Parlamentul României Guvernul lui Traian Băsescu, Guvernul Ungureanu.

Bătălia politică și electorală din acest an este una în care, pentru a câștiga în fața unei guvernări perfecționate în jaf și fraudă, șovăirile și trădările, la orice nivel, nu sunt permise. Când un membru al Opoziției ajunge să susțină public Guvernul lui Traian Băsescu, lăudat și aplaudat fiind de pedeliști și uneperiști, atunci în privința acestui membru nu poate exista înțelegere sau iertare, chiar dacă el este însuși Președintele PSD.

Dumneavoastră, oameni serioși și muncitori, care înțelegeți glasul unei țări în care 9 români din 10 nu au încredere în Traian Băsescu, nu vă puteți lăsa pe mâna unuia care are încredere, respect și credință în Traian Băsescu!

Nu vă lăsați amăgiți de cel care, ca Președinte al PSD, vă spune prin gesturile sale publice  că, într-o formă sau alta, cu sau fără efortul comun din USL, veți ajunge la guvernare în 2012. În politică, precum și în viață, nu totul este permis. Nu îi puteți trăda pe cei 90% dintre români care vor schimbarea adevărată, iar nu schimbarea trucată a lui Traian Băsescu și Victor Ponta. Cel mai important însă, rețineți un lucru, pe care l-am trăit cu toții în 2009: o guvernare Băsescu nu este decât o guvernare Băsescu, în care pesediștii sunt mai întâi tolerați și apoi eliminați.

Nu faceți eroarea de vă încrede în emisarii sau pionii lui Traian Băsescu și aveți curajul de a fi parte la schimbarea adevărată, la înlocuirea guvernării actuale cu o guvernare în interesul românilor și al României!

Cu îngrijorare, dar cu aceeași încredere și prietenie,

Mircea Geoană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *