Atac în stil mafiot, pe Lacul Taşaul!

  •  
  •  
  •  
  •  

Trei oameni de afaceri, unul dintre ei fiind însoţit de un copil de 10 ani, au fost atacaţi în stil mafiot pe Lacul Taşaul, cu o barcă, de către reprezentantul firmei care a concesionat luciul de apă. Copilul de 10 ani a fost efectiv traumatizat, spune tatăl acestuia, Florin Baciu, alături de care se afla şi patronul hotelului Max din Năvodari, Adrian Buzea, şi patronul hotelului Napoli.

„Am fost să vedem insula Ada, să vedem dacă ne înscriem la licitaţie pentru terenurile care se vor vinde aici”, a spus Baciu. La întoarcerea de pe insulă însă, o barcă aparţinând Pescom a venit spre ei. Cel din barcă a început să ameninţe, spunându-le oamenilor de afaceri că „poate se îneacă în plasele de pescuit de pe lac”. Facem precizarea că firma Pescom are autorizaţie de la ANPA pentru pescuit în Lacul Taşaul. În acelaşi timp însă, lacul a devenit, prin hotărâre de guvern, de agrement, prin urmare, oricine se poate plimba pe el, fără a pescui, acest drept revenind, momentan, celor de la Pescom.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa confirmă incidentul, afirmând că imediat după ce un angajat al Pescom a intrat în barca celor trei afacerişti, alte două persoane s-ar fi dus la sediul firmei şi ar fi spart un geam. Cel puţin acestea sunt primele date oferite de Poliţia Năvodari, care momentan susţine că nu a înregistrat nicio plângere din partea celor atacaţi, deşi oamenii susţin că au oferit declaraţii poliţiştilor. În aceste condiţii, nu este exclus ca lentoarea celor de la Năvodari de a transmite la judeţ toate datele atacului să fie dată de faptul că – din câte spun gurile rele – cel care efectuează pescuit în lac are prieteni poliţişti. Cel care pescuieşte este, de asemenea, prieten cu fostul primar al oraşului Năvodari.

Oricare va fi, până la urmă, concluzia IPJ, oamenii de afaceri se declară îngroziţi de ceea ce au păţit: „De trei ori a intrat cu barca în noi. A doua oară când s-a izbit de noi, cârmaciul, Adrian Buzea, a fost aruncat în apă şi a încercat să îl calce cu barca. Ţineam copilul în braţe, ţipa îngrozit”, povesteşte Florin Baciu.

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *