Atentatul de la Istanbul, revendicat de ISIS. Autorităţile au reţinut opt persoane

  •  
  •  
  •  
  •  

atac-IstanbulPresa din Turcia anunţă că opt persoane au fost plasate în detenție la Istanbul, în cadrul anchetei privind atentatul comis în noaptea de Anul Nou în clubul de noapte Reina.

Un bărbat a intrat în club cu arma în mână şi a tras în mulţimea care petrecea de Revelion.

Atacul, revendicat de Statul Islamic, s-a soldat cu 39 de morţi şi 69 răniţi.

Potrivit agenţiei de presă Dogan, arestările au fost operate de echipe ale poliției antiteroriste, dar nu se cunosc detalii despre cei reținuți.

Autorităţile au declanşat o amplă operaţiune pentru prinderea atacatorului, care a intrat în clubul de noapte îmbrăcat în costum de Moş Crăciun şi a împuşcat mai întâi un poliţist şi un civil care erau în faţa localului din Istanbul.

Atacul a fost revendicat, astăzi, de Organizația jihadistă Statul Islamic.

‘În continuarea operațiunilor binecuvântate pe care Statul Islamic le întreprinde împotriva apărătorului crucii, Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul din cele mai faimoase cluburi de noapte unde creștinii își celebrau sărbătoarea apostată’, afirmă comunicatul organizației jihadiste, postat pe serviciul de mesagerie online Telegram.

În comunicat se precizează că atacul a fost întreprins ca răspuns la un ordin al liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi, de a lovi Turcia.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *