miercuri, septembrie 18, 2019
Acasă > Economie > Atenţie de unde vă cumpăraţi vacanţele! Peste o mie de agenţii se află pe “lista neagră”

Atenţie de unde vă cumpăraţi vacanţele! Peste o mie de agenţii se află pe “lista neagră”

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat că își dorește ca până la 1 septembrie să apară legea privind garantarea pachetelor turistice.

În acest mod, românii nu vor mai avea surprize neplăcute şi nu vor mai fi înşelaţi de anumiţi operatori din domeniu.

Mircea Titus Dobre consideră că este necesară o astfel de lege, mai ales după ce a observat că o parte din agențiile rămase fără licență în 2016 au reapărut pe on-line.

“Avem o problemă, garantarea de servicii turistice. Trebuie să găsim niște soluții de viitor, în așa fel încât fiecare cetățean din România să fie protejat în momentul în care își va achiziționa un pachet de servicii turistice. Eu vreau ca cel târziu la 1 septembrie garantarea de servicii turistice să fie un subiect închis”, a spus ministrul Turismului.

Oficialul a menţionat că va face publică lista “neagră” a agențiilor de turism care nu mai au licență.

“Vom face o bază de date pe care o să o dăm publicității. Numai anul trecut, în 2016, s-a ridicat licența la aproape 1.200 de agenții de turism. Este o cifră destul de mare”, a spus ministrul Turismului.

Acesta şi-a exprimat dorinţa ca viitoarea lege să interzică unei persoane să mai dețină o agenție de turism, dacă a încălcat legea în acest domeniu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *