Acasă > Social > Atenție la condițiile de trafic rutier!

Atenție la condițiile de trafic rutier!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt anunţate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza vremii şi nici a unor evenimente rutiere.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare pe drumurile din judeţele Suceava, Neamţ, Vaslui şi Braşov, iar în judeţele Botoşani, Iaşi, Vrancea, Prahova, Ialomiţa şi Constanţa se semnalează precipitaţii mixte, predominant sub formă de ploaie. Aşadar, atenţie! carosabilul este ud iar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum este foarte mare.

Potrivit mesajului de informare meteorologică emis de Administraţia Naţională de Meteorologievremea se va răci, se vor semnala precipitaţii mixte care vor cuprinde, treptat, toată jumătatea de est a ţării, iar joi, 19 martie, acestea se vor extinde în sudul, nord-estul şi centrul teritoriului. În aceste circumstanțe, pentru prevenirea unor situaţii nedorite (accidente rutiere, blocaje în trafic), recomandăm conducătorilor auto să circule prudent pe toată durata deplasării, să evite efectuarea manevrelor riscante în trafic, să-şi asigure o bună vizibilitate din autovehicul, prin curăţarea parbrizului, lunetei şi geamurilor laterale, să păstreze distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor. Totodată, participanţii la trafic sunt sfătuiţi să nu oprească/staţioneze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Precizăm, de asemenea, că nu sunt anunțate probleme deosebite referitoare la circulația pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *