miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Social > Atenție, se oprește apa!

Atenție, se oprește apa!

Pentru a realiza unele lucrări de modernizare şi racordare a magistralei de alimentare cu apă la sistemul centralizat de distribuţie, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în mai multe zone din municipiul Constanţa, dar şi din Lumina, Năvodari, Corbu şi Ovidiu, pe toată durata zilei de 11 iunie 2014.

Pentru executarea lucrărilor de racordare a magistralei de alimentare cu apă, nou montată la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, miercuri 11 iunie 2014, în intervalul 00.00 – 24.00.

Vor fi afectați de lipsa apei potabile consumatorii din:

 – partea de vest a localității Lumina, străzile: Tulcei, 22 Decembrie, Câmpului, Brotăcei, Sirenei, Sabinelor, Pelican, Lebedei, Crizantemei, Crinului, Brândușelor, George Enescu, Morii;

–  partea de est a localității Năvodari, străzile: Liniștei, Eternității, Apusului, Macului, Lanului, Recoltei și Prelungirea Recoltei;

–  localitatea Corbu și unitățile militare din zonă;

–  Cartierul Tineretului din localitatea Ovidiu;

–  agenții economici din zona Variantei Ovidiu;

–  B-dul Aurel Vlaicu – zona Real, în Constanţa.

 Pe perioada executării lucrărilor de racordare la noua conductă, SC RAJA SA va efectua manevrele de vane necesare pentru a asigura alimentarea cu apă la o parte din abonați, prin conducta de siguranță de 600 mm.

 Astfel, se va realiza furnizarea apei potabile cu presiuni scăzute pentru abonații din:

 – zonele Peninsulă și Industrială Năvodari;

–  partea de est a localității Lumina;

–  restul orașului Năvodari;

–  zona Industrială Midia.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Reabilitare rețele Năvodari”, în valoare de 7,12 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,04 milioane lei. În cadrul acestui proiect, magistrala ce pleacă de la stația de pompare Palas către zona Năvodari, a fost înlocuită în zona bulevardului Aurel Vlaicu, pe acest tronson conducta având o vechime de peste 55 ani.

SC RAJA SA îşi cere scuze față de abonații afectați și îi asigură că echipele de intervenție care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, consumatorii afectaţi de această oprire sunt rugaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *