miercuri, 12 august 2020
Acasă > Social > Atenție, se oprește apa în Techirghiol și Tuzla

Atenție, se oprește apa în Techirghiol și Tuzla

Pentru executarea lucrărilor de racordare a conductelor principale de alimentare cu apă din localitatea Techighiol, la sistemul centralizat de distribuție, lucrări executate în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, SC RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în noaptea de miercuri spre joi, timp de 8 ore.

Astfel, abonații din Techirghiol vor fi lipsiți de apă potabilă începând de miercuri seara, 11 martie, ora 21.30 și până joi, 12 martie, ora 05.30 dimineața.

Totodată, având în vedere problemele de ordin tehnic apărute, la nivelul SC RAJA SA s-a luat decizia amânării lucrării ce trebuia efectuată în localitatea Agigea, în data de 12 martie, in intervalul 00.00 – 20.00. Lucrarea va fi realizata la o data ulterioara ce va fi comunicata in timp util.

Lucrările executate fac parte din POS Mediu, contractul de lucrări “Reabilitare și extindere rețea de apă, rezervor nou, extindere și reabilitare rețea canalizare și reabilitare stație de pompare ape uzate în localitatea Techirghiol”, în valoare de 14,16 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 4,05 milioane lei. În cadrul acestui proiect, conducta de aducțiune ce asigură alimentarea cu apă a localității a fost reabilitată pe o lungime de 6 kilometri, iar rețelele de alimentare au fost extinse cu 3,4 km. Mai mult, în cadrul Complexului de Pompare Techirghiol se va realiza un rezervor nou de înmagazinare apă, cu un volum de 1.500 metri cubi, ce va asigura apa potabilă abonaților din oraș și în cazul apariției unor avarii, ce implică întreruperea  furnizării apei potabile pe conducta principală de alimentare a localității. Pe parte de canalizare, sistemele vor fi extinse sau reabilitate pe o lungime de aproape 6 km.

Tot joi, 12 martie, pentru executarea unor lucrări de racordare a rețelei de alimentare cu apă nou reabilitată, SC RAJA SA oprește furnizarea apei în intervalul 07.00 – 16.00 în localitatea Tuzla, fiind afectați consumatorii de pe străzile: Pieței, Pasajului, Farului, Castelului, Crivățului și Brizei.

Lucrările fac parte din contractul de lucrări “Reabilitare și extindere rețea  apă, extindere rețeacanalizare și stație de pompare ape uzate nouă – localitatea Tuzla”, în valoare de 9,09 milioane lei, din care SC RAJA SA asigură o cofinațare de 2,61 milioane lei. În cadrul acestui proiect, rețeaua de apă a fost reabilitată și extinsă pe o lungime de 5,7 km. Pe parte de canalizare, sistemele au fost reabilitate sau extinse pe o lungime de peste 7 km.

“Ne cerem scuze față de abonații afectați de aceste opriri de apă și îi asigurăm că echipele de intervenție ale contructorilor care execută lucrările vor face tot posibilul pentru finalizarea intervențiilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste opriri să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *