Attila Korodi a fost avizat de comisiile parlamentare pentru portofoliul Mediului

  •  
  •  
  •  
  •  

Attila Korodi a fost avizat de comisiile parlamentare pentru funcţia de ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice, fiind validat cu 18 voturi “pentru”, nouă “împotrivă” şi o abţinere.

Korodi a fost audiat de Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor şi de Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului din Senat.

Ministrul propus pentru portofoliul Mediului şi-a prezentat programul, după care a avut de răspuns la 11 întrebări din partea membilor acestor comisii.

El s-a referit, printre altele, la managementul deşeurilor şi a spus că sistemul de reciclare din România ar trebui să fie ajutat financiar de stat.

Korodi a arătat că din fondurile europene trebuie continuată implementarea sistemelor de apă-canal şi sistemul de management integrat al deşeurilor, astfel încât fiecare gospodărie din România să aibă acces la acestea.

Attila Korodi a mai spus că, în acest moment, 70 la sută din siturile Natura 2000 au custode sau administrator şi că este nevoie ca toate să fie administrate şi fiecare să aibă un plan de management.

Korodi a mai spus că va începe un dialog cu Academia Română, pentru a vedea în ce măsură trebuie revizuită Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă, elaborată alături de acest for, în 2008.

Deputatul UDMR Attila Korodi este propus pentru a treia oară la conducerea Ministerului Mediului, după precedentele mandate din 2007 şi 2012.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *