duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > Au fost salvați la timp

Au fost salvați la timp

Militarii de la ISU Dobrogea au fost solicitaţi, în această dimineaţă, în jurul ore 09.10 să găsească şi să salveze doi fraţi dispăruţi printre nămeţi în judeţul Constanţa. În cursul acestei dimineţi, la numărul de urgenţă 112, s-a primit un apel din partea a două persoane, care au anunţat că s-au pierdut undeva, în câmp, între localităţile constănţene  Corbu şi Săcele.

„Sunt două persoane care sunt pe jos și care au plecat de la Corbu spre Săcele și s-au rătăcit pe drum, probabil din cauza ceții sau din cauza zăpezii”, a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Autorităţile locale s-au mobilizat în scort timp, pentru găsirea celor doi fraţi, luându-se în considerare, ca punct de reper, un stâlp de curent al cărui număr, 42, a cost comunicat telefonic de cei doi.

„Au fost identificați […] sunt rătăciți în câmp […] estimăm prin zona Sîcele spre Corbu la vreo 2,5 km – 3 km. Au fost identificați datorită unui stâlp de înaltă tensiune întrucât acolo este o imensitate de sute de mii de hectare. Presupun că au fost dezorientați, au fost instruiți să stea lângă acel stâlp. După câte știu, trupele de jandarmi îi caută. Acel stâlp a fost identificat deja”, a declarat Marian Gălbinaşu, primar comuna Corbu.

Într-un final, fericit de această dată, cei doi au fost găsiţi. Potrivit primelor informaţii starea lor de sănătate nu este foarte bună, însă viaţa nu le este pusă în pericol. Pentru a-i repera, salvatorii au mers pe jos circa şase kilometri.

R Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *