Au fost semnate documentele de preluare a Cazinoului din Constanta de către MDRT

  •  
  •  
  •  
  •  

Imobilul va fi reabilitat de MDRT, prin CNI SA şi va fi redat circuitului turistic în toamna anului 2013.

Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, şi Ana Maria Topoliceanu, director general al Companiei Naţionale de Investiţii şi Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa, au semnat astăzi, 5 octombrie, la Constanţa, documentele de preluare a Cazinoului din Constanţa de către MDRT în vederea consolidării şi restaurării clădirii.
Potrivit secretarului de stat din MDRT, Razvan Murgeanu, lucrările vor fi efectuate de Minister, prin CNI SA, pentru ca după termenul de execuţie stabilit a fi de aproximativ doi ani, imobilul să fie redat municipalităţii. De asemenea, Murgeanu a dat asigurări că în termen de o lună de zile vor fi efectuate calculele, vor fi stabiliţi indicatorii tehnico-economici care urmează a fi aprobaţi de Guvern pentru lucrarea ce va fi finalizată în toamna anului 2013. „În 2013, în toamnă imobilul – Cazino Constanţa va fi predat Primăriei Constanţa. Bunurile de aici vor trebui preluate de Primărie, iar la finalizarea lucrărilor vom decide dacă acestea mai pot fi folosite”, a declarat Murgeanu la conferinţa de presă susţinută după semnarea protocolului.
La rândul său, viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat că administraţia va susţine orice demers al MDRT şi CNI, iar după finalizarea lucrărilor vor fi luate măsurile necesare pentru ca această clădire să aibă destinaţia iniţială. „Este de datoria noastră să susţinem ca simbolul Constanţei şi al României – Cazinoul – să aibă destinaţia pentru care a fost construit”, a declarat viceprimarul Decebal Făgădău.

Amintim că la sfârşitul lunii august a.c. s-a aprobat preluarea administrării a imobilului şi realizarea obiectivului de investiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa” de către MDRT, prin CNI SA. Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, costurile pentru reabilitarea Cazinoului ar putea ajunge la 10 milioane de euro, bani pe care municipalitatea nu-i are, astfel că, în primăvara acestui an, edilul a cerut CLM să aprobe un proiect prin care imobilul să fie vândut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *