Acasă > Stiri importante > Audieri în procesul primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei

Audieri în procesul primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei

Fostul şef al IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, a depus mărturie la Tribunalul Constanţa în calitate de denunţător al primarului Nicolae Matei. De asemenea, primarul comunei Peştera şi un agent imobiliar au fost audiaţi în calitate de martori, în acelaşi dosar.

Valentin Burlacu a susţinut în declaraţiile date în faţa judecătorului Tribunalului Constanţa că nu se afla în relaţie de duşmănie cu primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei. Totodată, acesta a mărturisit că el a fost cel care i-a adus la cunoştinţă lui Nicolae Matei că ar avea 28 de dosare pe rol, în contextul în care Nicolae Matei îi reproşa că este unealta unor oameni politici influenţi.

„Nicolae Matei mi-a reproşat că urmăresc înlăturarea lui de pe scena politică locală, în sensul că eu sunt instrumentul unor oameni politici de pe plan local. I-am spus că nu mi se ceruse aşa ceva. Am încercat să-i explic că are 28 de dosare penale fie ca reclamant, fie ca făptuitor şi multe din aceste dosare au fost demarate înainte de a veni eu la conducerea IPJ Constanţa. În cadrul discuţiei din septembrie, urma ca eu împreună cu Nicolae Matei să analizăm acele dosare, acesta explicându-mi că multe sunt vendete politice sau comerciale”, a declarat Valentin Burlacu.

În ceea ce priveşte aceste dosare, Valentin Burlacu a recunoscut că nu i s-a solicitat niciodată să intervină în nici unul dintre ele. Ba mai mult, Nicolae Matei a declarat că preferă ca aceste dosare să fie analizate de lucrătorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fără să precizeze Bucureşti sau Constanţa. Astfel, cele 28 de dosare au ajuns la DNA Bucureşti.

Pe parcursul declaraţiilor, Valentin Burlacu s-a contrazis în ceea ce priveşte relaţia cu Nicolae Matei, declarând că era nemulţumit că se înţelegea cu toate autorităţile din judeţ mai puţin cu primarul oraşului Năvodari. Despre acest lucru s-a plâns şi lui Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, cu care se ştie de mai mulţi ani.

 „I-am spus lui Vrabie că am o relaţie bună cu toate autorităţile, dar cu Matei nu mă înţelegeam şi acesta mi-a spus că îl ştie pe Matei şi că e băiat bun, însă când se încăpăţânează n-o scoţi la capăt”, a mai spus Burlacu.

Totodată, Valentin Burlacu a apelat la primarul comunei Peştera pentru a-l ajuta să se întâlnească cu Nicolae Matei, lucru confirmat şi de Valentin Vrabie, care este prieten şi cu edilul oraşului Năvodari.

 „Valentin Burlacu m-a rugat să-i facilitez o întâlnire cu Matei. Mie mi-a spus că nu se înţelege cu Matei şi că îl doare că i-a făcut reclamaţie. Mie nu mi-a spus altceva în afară de neînţelegere. Nu aveam de unde să ştiu ce avea Burlacu în vedere”, susține primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie.

Întâlnirea respectivă a avut loc la sediul firmei lui Nicolae Matei, unde a participat şi Valentin Vrabie. Acesta a declarat că cei doi şi-au făcut reciproc reproşuri. La fel ca şi primarul Nicolae Matei, Valentin Vrabie este de părere că Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre fac parte din acel grup de interese care urmăresc să-l înlăture pe Nicolae Matei de pe scena politică.

Despre faptul că se dorea înlăturarea lui Nicolae Matei de la Primăria Năvodari a confirmat şi un agent imobiliar, Florin Vasile Baciu, audiat şi el în calitate de martor.

 „În timpul campaniei electorale am fost căutat de Grigore Comănescu care m-a întrebat dacă am ceva compromiţător la adresa lui Nicolae Matei, dar nu aveam”, a spus Florin Vasile Baciu, agent imobiliar.

După încheierea declaraţiei, fostul şef al IPJ Constanţa a refuzat să ofere orice fel de declaraţii.

Sala Tribunalului a fost plină de susţinători ai edilului din Năvodari. Mai mult decât atât, o persoană din sală a ieşit după Valentin Burlacu, nemulţumită de situaţia în care se află primarul oraşului Năvodari.

One thought on “Audieri în procesul primarului orașului Năvodari, Nicolae Matei

  1. IL VREM PE MATEI ACASA, poate cine a fost azi la proces a observat ca domnul burlacu se contrazicea singur,si ca in loc sa raspunda burlacul la intrebarile pregatite de avocati raspundea doamna procuroare, sincera sa fiu este ceva ciudat,de legea in tara noastra este pe dos, daca nu faci ca ceide la judet ajungi la zdup,as avea mai multe de scris dar mai bine sa ma opresc aici las loc si la altii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *