AUR critică obligativitatea certificatului verde

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) lansează un apel către toți deputații să voteze împotriva introducerii certificatului verde COVID pe teritoriul României, întrucât prin acest document se impune o condiție prealabilă pentru exercitarea dreptului la liberă circulație și se promovează discriminarea pe criterii sanitare.

„Pentru Cîţu şi gaşca sa de extremişti, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloşii care trebuie puşi cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenţia că se atentează la siguranţa naţională, pentru că mulţi medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă şi să se judece cu statul, şi astfel vom rămâne fără medici şi asistenţi într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR.

“Statul nu are de unde să ştie ce e mai bine pentru fiecare cetăţean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare şi democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură şi vom respinge această iniţiativă legislativă, precum şi orice alte tentative de restrângeri de drepturi şi libertăţi şi discriminări pe criterii sanitare”, a precizat la rândul său, copreşedintele AUR George Simion.

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, depunerea în Parlament a unui proiect de lege care prevede că angajaţii din sistemul de sănătate public şi privat şi cei din IGSU şi aviaţie ce nu sunt vaccinaţi anti-COVID şi nu au trecut prin boală vor trebui să se testeze pe banii proprii.

El a susţinut că, dacă nu ar fi fost moţiunea de cenzură prin care Guvernul a fost demis, acest proiect ar fi fost aprobat de Cabinet şi transmis Parlamentului în procedură de urgenţă.

Totodată, premierul demis Florin Cîțu a anunțat că ia în calcul impunerea certificatului verde la orice activitate economică, inclusiv pentru accesul în magazine și mall-uri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *