sâmbătă, 15 august 2020
Acasă > Externe > Autorităţile de la Ankara ameninţă cu “reprimarea” greva generală anunţată de două sindicate

Autorităţile de la Ankara ameninţă cu “reprimarea” greva generală anunţată de două sindicate

Ministrul turc de Interne Muammer Güler a aprecia luni ca “ilegal” îndemnul la organizarea unei greve generale, din partea a două sindicate importante, în semn de susţinere faţă de o mişcare de contestare a Guvernului, anunţând că orice manifestaţie va fi reprimată.

“Există o voinţă de a scoate oameni în stradă prin acţiuni ilegale, ca de exemplu o încetare a lucrului şi o grevă”, a declarat Güler pentru presă, la Ankara, adăugând că forţele de ordine “nu vor permite acest lucru”.

Un grup de sindicate, inclusiv două centrale importante ale muncitorilor şi funcţionarilor (DISK şi KESK), care regrupează aproape 700.000 de membri, au lansat un apel la oprirea lucrului luni.

“Este imposibil să înţelegem insistenţa cu privire la continuarea manifestaţiilor” ce afectează de două săptămâni oraşele importante din Turcia, inclusiv Istanbul şi Ankara, a spus ministrul.

Sindicatele au avertizat că se vor reuni, la ora locală 16.00 (16.00,ora României), la Istanbul şi vor defila până la Piaţa Taskim, blocată deja de către poliţie.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *