duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Politica > Autoritățile din Tulcea sunt pregătite pentru europarlamentare

Autoritățile din Tulcea sunt pregătite pentru europarlamentare

Județul Tulcea este pregătit pentru alegerile europarlamentare. Scrutinul, care va avea loc pe 25 mai, nu reprezintă o problemă. Subprefectul Corvin Bangu a întocmit o situaţie pe circumscripţii electorale.

În judeţul Tulcea, ca pe tot cuprinsul României, trăiesc şi muncesc cetăţeni ai Uniunii Europene. Dintre aceştia, unii au dreptul să voteze pe 25 mai, anume pentru alegerea membrilor Parlamentului European. Pe raza judeţului, subprefectul Corvin Bangu, a întocmit o situaţie pe circumscripţii electorale. Astfel din totalul de 1.271 de asemenea cetăţeni, cei mai mulţi sunt localizaţi în municipiu – 970; în Casimcea sunt 117, în Stejaru – 54, iar în Maliuc – 11.

„La noi în judeţ îşi au domiciliul sau reşedinţa peste 1.270 de astfel de persoane. Cetăţenii repectivi puteau fi înscrişi în liste electorale speciale numai la cerere expresă. Doar că termenul de depunere a cererilor a expirat. În mod surprinzător, nu a fost depusă nicio solicitare!”, a declarat juristul Corvin Bangu.

Însă este posibil ca un „cetăţean european” să voteze la una dintre secţiile tulcene de votare.

„Dacă, în ziua votării, se prezintă la o secţie şi cere să poată vota, teoretic, poate fi inclus pe o listă suplimentară. Numai că preşedintele secţiei de votare este obligat să se adreseze Biroului Electoral Judeţean, competent în zona unde cetăţeanul respectiv îşi are domiciliul sau reşedinţa, iar acesta confirmă sau infirmă dacă e în lista specială. Vorbim, spre exemplu, de un atare cetăţean european, cu domiciliul în Bucureşti, dar care în 25 mai este la Tulcea”  a specificat juristul Corvin Bangu.

Subprefectul a mai spus că, dacă cetățeanul a depus acolo unde trebuie o cerere, poate vota aici fără probleme.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *