Autoritățile române condamnă atentatul terorist de la Barcelona. Mesaje de solidaritate

  •  
  •  
  •  
  •  

14 oameni au murit şi alți 130 au fost răniți după ce o furgonetă a intrat ieri în oamenii aflați pe pe bulevardul La Rambla din Barcelona. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul.

Printre răniți se află și trei cetățeni români.

Președintele Klaus Iohannis a condamnat cu fermitate atacul terorist și a transmis condoleanțe poporului spaniol.

“Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Transmit condoleanțe familiilor victimelor. Solidaritate cu Spania”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Premierul Mihai Tudose a subliniat la rândul său că situația este urmărită “cu foarte mare atenție” de către autoritățile române.

“În aceste momente de grea încercare, ne exprimăm regretul față de tragedia de la Barcelona și urmărim cu foarte mare atenție evoluția situației. La nivelul Ambasadei României la Madrid, a fost instituită o celulă de criză, iar Consulatul General al României la Barcelona este în legătură permanentă cu autoritățile locale. Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de cei din Barcelona și familiile lor!”, a transmis Mihai Tudose.

Și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, transmite condoleanțe poporului spaniol și familiilor victimelor atacului.

“Astăzi ne confruntăm cu o nouă tragedie care a lovit Europa, o zi tristă pentru poporul spaniol. Atentatul de la Barcelona arată din nou pericolul reprezentat de terorism pentru întreaga lume și importanța luptei împotriva grupărilor teroriste. Este un angajament pe care România, alături de celelalte state ale lumii și l-a luat, astfel încât să eliminăm amenințarea teroristă, care face victime în întreaga lume. În aceste momente grele, îmi exprim condoleanțele față de poporul spaniol și familiile victimelor”, a spus Tăriceanu, într-un mesaj postat pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *