marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > Autostrada Sibiu-Pitești, parte din Master Planul rutier

Autostrada Sibiu-Pitești, parte din Master Planul rutier

Ministerul Transporturilor a prezentat marți ultima varianta a Master Planului rutier.

În documentul care va sta la baza investițiilor în acest sector au fost propuși 1.301 km de autostrăzi, cu 645 km mai mult decât în prima variantă, informează HotNews.ro.

Potrivit noii versiuni, investiția estimată în sectorul rutier se ridica la 26,48 miliarde euro, peste jumătate din această sumă fiind destinată autostrăzilor.

De asemenea, în urma dezbaterii publice a fost propusă construcția unor noi sectoare de autostradă, care inițial erau propuse la nivel de drum expres.

Astfel, vor fi construite în regim de autostradă sectoarele: Sibiu – Pitești, Târgu Mureș – Târgu Neamț, Târgu Neamț – Iași – Ungheni și Bacău – Pașcani.

Totodată, în document sunt incluse o nouă centură ocolitoare cu profil de autostradă pentru Bucureşti şi mai multe sectoare de drumuri expres care iniţial făceau parte din reţeaua Trans Regio. Este vorba despre drumurile Dej – Beclean – Bistrița, București – Alexandria și Alexandria – Craiova.

De asemenea, legătura dintre Aeroportul Henri Coandă și Autostrada 3 București – Ploiești va fi construită ca drum expres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *