Acasă > Comunicate > Autoturisme cu documente false, descoperite în P.T.F. Negru Vodă şi P.T.F. Ostrov

Autoturisme cu documente false, descoperite în P.T.F. Negru Vodă şi P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă, respectiv P.T.F. Ostrov, două autoturisme, înmatriculate în R. Bulgaria, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le scoată din ţară prezentând la controlul de frontieră certificate de înmatriculare şi de inspecţie tehnică false.

● În data de 26.05.2014, în jurul orei 09.20, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român, S.S., în vârstă de 31 ani, domiciliat în judeţul Galaţi, care conducea un autoturism marca BMW model X5, înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de înmatriculare al autoturismului prezintă indicii de falsificare.

● În aceeaşi zi, în jurul orei 12.45, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român, S.R., în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Ilfov, care conducea un autoturism marca Fiat Punto, înmatriculat în R. Bulgaria, al cărui certificat de inspecţie tehnică periodică era fals.

Conducătorii auto au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe cei doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320 şi 323 din Codul Penal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *