Avarie RAJA în Năvodari

Duminică seară, în jurul orelor 20:00, a survenit o avarie pe magistrala cu diametrul de 1000 de milimetri de alimentare cu apă care deserveşte localităţile Năvodari, Ovidiu, Lumina şi Corbu.

“Din fericire conducta se află la o adâncime de 2 metri 50 ceea ce face ca  intervenția noastră să fie mai rapidă. A fost nevoie de 7-8 ore pentru a se goli conducta de apă, acum pompăm apa care este în groapa care s-a produs. După ce vom pompa toată apa vom înlocui elementele avariate cu altele noi.” a declarat Felix Stroe, director RAJA.

Imediat echipele RAJA au demarat procedurile pentru alimentarea cu apă potabilă pe conducta de siguranţă de 600 de milimetri. La faţa locului s-a deplasat şi viceprimarul oraşului Năvodari pentru supravegherea lucrărilor.

„Din punctul meu de vedere mi s-a părut operativă echipa RAJA ca intervenție. Au fost anunțați atât năvodărenii, o parte din ei au sunat la Primărie, m-au sunat și pe mine. Am aflat de această intervenție de la domnul director.” a declarat Florin Chelaru, viceprimar Năvodari.

Magistrala are o vechime de aproximativ 40 de ani, în condiţiile în care durata de folosire este de 30 de ani. Tot ansamblul urmează să fie înlocuit în etapa a doua a Programului Operaţional Sectorial de mediu. Echipele RAJA lucrează la foc continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a problemei.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *