marți, 11 august 2020
Acasă > Social > Avertisment OPC: Vopseaua Henna, extrem de periculoasă!

Avertisment OPC: Vopseaua Henna, extrem de periculoasă!

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Constanţa avertizează ă consumatorii să acorde o deosebită atenţie atunci când cumpără vopsea de păr Henna. Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, recent, au fost oprite de la comercializare sute de cutii de vopsea Henna care urmau a fi duse în magazine. Acestea conţineau substanţa chimică para fenildiamină. Această substanţă chimică poate fi exprimată pe ambalaje sub denumirea de para fenildiamină, p-fenildiamină, 1-4 fenildiamină.

În Directiva Europeană pentru produse cosmetice 76/768/EEC, Anexa 2 prezintă lista substanţelor interzise în produsele cosmetice, precum şi în Regulamentul European 1223/2009 Anexa 2, la poziţia 1226 este substanţa para fenildiamină atunci când este utilizată în producerea vopselei de păr.

In urma celor constatate CJPC Constanta a incadrat intreaga cantitate de 5133 kg vopsea de par henna pudra in valoare de 40293 USD ca fiind un produs periculos si nu a autorizat punerea in libera circulatie ceea ce a dus la interzicerea intrarii pe teritoriul Romaniei a acestor produse.

Pe aceasta cale atentionam consumatorii sa acorde o deosebita atentie in momentul achizitionarii acestor produse cosmetice pentru vopsirea parului pe baza de pudra henna deoarece prezenta acestei substante in produsul cosmetic poate afecta sanatatea utilizatorului.

„În urma celor constatate, CJPC Constanţa a încadrat întreaga cantitate de 5.133 de kg de vopsea de păr henna pudră în valoare de 40.293 de USD ca fiind produs periculos şi nu a autorizat punerea în liberă circulaţie ceea ce a dus la interzicerea intrării pe teritoriul României a acestor produse. Pe această cale, atenţionăm consumatorii să acorde o deosebită atenţie în momentul achiziţionării acestor produse cosmetice pentru vopsirea părului pe bază de pudră henna deoarece prezenţa acestei substanţe în produsul cosmetic poate afecta sănătatea utilizatorului”, explică comisarul şef adjunct, Cornel RADU.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *