vineri, 28 februarie 2020
Acasă > Social > AVERTIZARE ÎN TRAFIC pentru zona ICIL: copiii sunt puşi să sară în faţa maşinilor

AVERTIZARE ÎN TRAFIC pentru zona ICIL: copiii sunt puşi să sară în faţa maşinilor

Pe pagina de Facebook  Info Trafic Constanţa, şoferii sunt atenţionaţi că în zona ICIL – Kaufland anumite persoane de etnie romă îşi aruncă în faţa maşinilor copiii pentru a obţine prin presiune, scandal şi ameninţări bani de la şoferi. 

“Un anunt pentru toti soferii pe bvd Ic Bratianu zona Kaufland ICIL anumite persoane de alta etnie/natie pun copiii sau adolescenții sa sara pe mașină , ca și când șoferul nu e atent și da peste ei. Fac circ,incearca sa te facă sa cedezi si sa le oferi anunite sume de bani etc. Dacă pățiti așa ceva, sunați imediat la 112 …cand văd ca omul pune mana pe telefon, o cam iau la fuga….daca văd ca merge, va cer bani! Drumuri bune si atentie mare va doreste Echipa Info Trafic Constanta”, se arată în postare.


Sesizări şi din zona Delfinariu

Această metodă de a face bani nu este o noutate la Constanţa. În urmă cu câteva luni o şoferiţă atrăgea atenţia despre un eveniment asemănător în zona Delfinariu.

„Aseară în jurul orei 20, veneam dinspre Delfinariu şi voiam să fac dreapta spre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. La trecerea de pietoni de la City se aflau trei persoane. Am oprit să treacă, dar au rămas pe loc şi am decis să trec eu. Imediat după, un bătrân mai creol, în vârstă de aproximativ 65 de ani, s-a aruncat pe portiera din dreapta spate cu intenţia să mă acuze că am dat peste el pentru a-mi cere bani. Am oprit să văd ce are, să îl duc la spital, la poliţie, dar acesta m-a lovit puternic la ureche. Lângă noi era un echipaj de la Poliţia Rutieră care nu a intervenit aşa că m-am dus la secţie să depun declaraţie. Acolo erau şi alte persoane cu aceeaşi problemă. Aveţi grijă, sunt din ce în ce mai mulţi cei care fac asta pentru bani”, a declarat şoferiţa din Constanţa.

Copil spulberat de maşină

În urmă cu câţiva ani în atenţia anchetatorilor a ajuns un caz care le-a ridicat oamenilor legii semne de întrebare. Un copil de doi ani şi jumătate a murit după ce a fost lovit de o maşină. Accidentul s-a petrecut la intersecţia străzilor General Manu cu strada Mihai Viteazul, din Constanţa. Rudele au declarat la acea dată că băieţelul a vrut să traverseze strada şi când a văzut maşina s-a oprit. Şoferiţa a făcut stânga în scurt şi s-ar fi urcat cu roţile pe bordură şi l-a călcat. Bunicul copilului era cel care avea grijă de el, mama acestuia fiind minoră.

De asemenea, un alt copil al familiei a fost implicat într-un accident, acesta fiind la momentul respectiv tot în grija bunicului. Pentru că micuţul nu a fost grav rănit, oamenii şi-au retras plângerea după ce au primit bani. Poliţiştii aveau indicii că bunicul stătea de o parte a străzii şi când observa o maşină că se apropie îşi chema nepotul care traversa în fugă fără să se asigure. Copilul era lovit de maşină şi apoi rudele le cereau şoferilor bani. Dacă în unul din cazuri aceştia au obţinut bani, în cel de-al doilea au plătit pentru asta cu viaţa copilului. Oamenii legii au pornit o anchetă şi l-au acuzat pe Tachin Sali de ucidere din culpă şi neglijenţă, însă în anul 2014 instanţa a decis să îl achite, considerând că cele reclamate nu se confirmă.

Sursa: cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *