sâmbătă, mai 25, 2019
Acasă > Social > Avertizare meteo în toată țara. Ploi abundente și intensificări ale vântului

Avertizare meteo în toată țara. Ploi abundente și intensificări ale vântului

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de ploi abundente, valabil în 18 judeţe din Transilvania, Muntenia şi Oltenia,  şi o avertizare Cod galben pentru restul ţării.

Astfel, până marţi, 10 iulie, ora 21:00, în Oltenia, în vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, precum şi în jumătatea de sud a Banatului şi în sud-vestul Moldovei vor fi intervale de timp în care va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apa de 40 – 50 de litri/mp şi pe arii restrânse 70 – 80 litri/mp.

Judeţele vizate de Codul portocaliu sunt: Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea şi Gorj.

De asemenea, până marţi, la ora 21:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben pentru restul teritoriului ţării.

ANM menționează că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 de litri/mp şi izolat 40 – 50 de litri/mp.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.