Acasă > Social > Avertizare meteo. Valul de căldură se intensifică

Avertizare meteo. Valul de căldură se intensifică

Meteorologii atenționează că valul de căldură se va extinde în cea mai mare parte a țării, iar în zonele joase de relief, pe arii extinse va fi caniculă și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabil mâine în județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. Specialiștii ANM spun că în aceste zone se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-38 de grade și izolat 39 de grade.

Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23-25 de grade.

Tot vineri va fi în vigoare un Cod galben de caniculă în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, unde disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade.

Și în zona de sud și de sud-est,  vor fi în continuare temperaturi maxime apropiate de caniculă și chiar peste. Abia săptămâna viitoare, până în prima jumătate, vor fi temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

ANM mai precizează că în după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august), dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică (12 / 13 august) vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.


        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *