Acasă > Eveniment > “Aveti garantia mea ca nu se va construi Centrul de deseuri in oras!”

“Aveti garantia mea ca nu se va construi Centrul de deseuri in oras!”

Primaria Navodari a organizat, sambata, 18 iunie, la initiativa primarului Nicolae Matei, Marsul curateniei, o actiune prin care edilul isi propune promovarea si mentinerea unui oras curat pentru viitorul locuitorilor si al litoralului din nordul judetului. Sute de navodareni au venit in centrul orasului pentru a fi alaturi de primarul Matei si reprezentantii SC Polaris SA, societatea care asigura salubrizarea in cartierele din Navodari. Societatea a venit la actiune cu nu mai putin de 10 masini de curatenie, 300 de containere si 1.200 de pubele de gunoi. „Incepem un nou ciclu in ceea ce priveste curatenia orasului. Am incheiat un alt contract, o licitatie pe 8 ani, un contract privind mentinerea permanenta a starii de curatenie in orasul Navodari. Adminstratia isi face datoria, dar am nevoie ca si populatia sa fie alaturi de administratie si de mine. Contractul semnat este drastic, putem sa-l reziliem daca firma prestatoare nu isi face treaba – nu doar sa nu le platim facturile. Daca nu isi fac treaba le percem penalitati si sunt penalitati usturatoare”, a transmis primarul orasului Navodari prezent la actiune.
Ca de fiecare data, edilul nu a uitat sa le ofere mici atentii locuitorilor orasului; fiecare participant la actiune primind portocale, iar pentru barbatii care au dorit sa se racoreasca intr-o zi calduroasa de vara, administratia a pregatit bere rece. „Primul semn ca v-ati imprietenit cu primarul si ati inteles mesajul campaniei de curatenie in oras este sa nu aruncati cojile de portocale pe strada. Ma intereseaza mentinerea permanenta a curateniei in orasul Navodari”, a mai spus Matei.
De precizat ca data de 18 iunie a fost declarata Ziua Curateniei in orasul Navodari, la fiecare aceasta data urmand sa fie facut bilantul activitatilor ce tin de salubrizare.

Groapa de gunoi, pericolul de care se tem navodarenii

Ultima perioada a stat sub semnul scandalului in orasul Navodari, iar motivul tine, desigur, de intentia italienilor de la SC Ecological Center SA de a construi in imediata apropiere a zonei locuite a orasului a unui centru de depozitare a deseurilor industriale. Nu de putine ori, primarul Nicolae Matei a incercat sa-i linisteasca pe locuitori in privinta acestei constructii, insa pericolul nu este pe deplin eliminat. Cu toate acestea, Matei le-a transmis locuitorilor orasului de fiecare data ca nu va permite niciodata – atata timp cat va ocupa functia de primar – ca italienii sa construiasca depozitul. Acelasi mesaj a fost reinnoit, sambata, la actiunea de amploare organizata la initiativa primarului. „Cat priveste centrul de depozitare a deseurilor pe care italienii doresc sa-l construiasca la Navodari, va pot spune ca lucrurile au avansat mult in bine! Aveti garantia mea ca la Navodari nu se va construi acest centru. Primaria si orasul se afla pe maini bune”, a conchis primarul Nicolae Matei.

Sursa: www.observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *