vineri, ianuarie 24, 2020
Acasă > Administratie > Aviz favorabil pentru amenajarea unui Centru de Turism Balneo-fizioterapeutic la Techirghiol

Aviz favorabil pentru amenajarea unui Centru de Turism Balneo-fizioterapeutic la Techirghiol

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de la Techirghiol, s-a aprobat proiectul de finanţare a Centrului Multifuncţional de Turism Balneo-fizioterapeutic, amenajat pe malul lacului. Este vorba de un proiect în valoare de 3  milioane de euro, jumătate din  investiţie fiind acoperită din fonduri europene.

“Este o construcţie nouă care va avea ca scop realizarea de tratamente medicale cu apă şi nămol din Techirghiol, plus toate aparatele necesare procedurilor de fizioterapie. Este un centru care va deservi localitatea, pensiunile şi micile locaţii turistice din localitate.” a spus Adrian Stan, primar Techirghiol.

Odată cu semnarea contractului de finanţare, va fi demarată licitaţia pentru stabilirea firmei care va executa lucrările de construcţie. Probleme pot să apară dacă edilii oraşului nu vor avea de unde să împrumute bani pentru finalizarea centrului, pentru că din bugetul local trebuie achitată jumătate din investiţie, iar momentan există doar 2 milioane de lei.

“Va trebui să găsim o sursă pentru a face rost de cofinanţare, vorbesc de 30-40 de miliarde de lei vechi . Această solicitare o facem Guvernului, Ministerului Dezvoltării, către Consiliul Judeţean care ar putea să ne susţină în perioada celor 2 ani cât va dura investiţia.” a afirmat Adrian Stan, primar Techirghiol.

Potrivit edilului, această investiţie ar dubla numărul turiştilor care vin în Techirghiol până la 30 de mii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *