Acasă > Diverse > Avocado combate colesterolul

Avocado combate colesterolul

Un studiu recent arată că dacă persoanele supraponderale şi obeze, a căror stare de sănătate este bună, ar consuma un fruct de avocado pe zi, acest lucru ar putea ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău.

Cercetătorul-şef care a realizat acest studiu a precizat că rezultatele arată că fructele de avocado incluse într-un regim alimentar sănătos au redus nivelul colesterolului de tip LDL (lipoproteine cu densitate scăzută).

Doar între 5 şi 6% din calorii ar trebui să vină din surse de acizi graşi saturaţi, care se găsesc în alimente precum untul, brânza şi carnea grasă. În loc de grăsimi saturate, oamenii ar trebui să consume alimente bogate în acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi.

Un studiu anterior a arătat că dieta mediteraneană, bogată în acizi graşi mononesaturaţi, proveniţi din uleiul de măsline extravirgin şi mai multe tipuri de nuci, scade riscul de probleme cardiovasculare majore, precum atacuri vasculare cerebrale şi infarct.

Fructele de avocado sunt o altă sursă de acizi graşi mononesaturaţi, dar conţin şi alţi compuşi benefici, cum ar fi vitamine, minerale şi fibre, potrivit studiului citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *