Acasă > Administratie > Avocat cu beneficii

Avocat cu beneficii

Dacă vă întrebați ce funcție trebuie să ocupați pentru a beneficia de cazare gratuită în București, transport decontat din localitatea de domiciliu până în capitală și achiziții de protocol fără limită, atunci răspunsul este simplu: Avocat al Poporului!

La nici două luni de la investirea în funcția de Avocat al Poporului, fostul premier Victor Ciorbea va beneficia printr-o ordonanță de urgență de mai multe facilități, cele mai relevante fiind decontarea cazării în București, atât pentru el cât și pentru cei patru adjuncți ai săi, și transport gratuit din localitatea de domiciliu până în capitală.

Mai mult decât atât, Instituția Avocatului Poporului nu este inclusă pe lista instituțiilor care au restricții în ceea ce privește achizițiile de protocol.

Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Principalele atribuţii ale Avocatului Poporului sunt cele reprezentate de activitatea de soluționare a petițiilor și sesizarea Curții Constituționale în cazul în care există speţe de neconstituţionalitate a legilor şi ordonanţelor.

Funcţia de Avocat al Poporului va fi ocupată de Victor Ciorbea pe o perioadă de cinci ani.

Redactor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *