Acasă > Ultima ora > Avraham Morgenstern, trimis în judecată

Avraham Morgenstern, trimis în judecată

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Avraham Morgenstern, administrator al Shapir Structures SRL, la data faptelor, în stare de arest preventiv, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de evaziune fiscală. De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată a Shapir Structures SRL, pentru evaziune fiscală.

Anchetatorii spun că, în perioada 2009-2014, Avraham Morgenstern, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants ltd Cipru şi Comrad Leasing ltd Cipru. Aceste activități au fost realizate, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 euro.

Procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale lui Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane lei şi patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *