Acasă > Eveniment > Azi e Ziua Justiției

Azi e Ziua Justiției

Instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României, Ziua Justiției se sărbătorește, potrivit articolului 2 al acestei Hotărâri, în prima duminică a lunii iulie.

Ziua Justiției are menirea de a marca rolul și importanța puterii judecătorești, a partenerilor justiției, a tuturor oamenilor legii în încercarea de consolidare a statului de drept. Ea constituie, totodată, și un bun prilej pentru consolidarea relațiilor instituționale.

La 27 iunie 2014 Uniunea Juriștilor din România a organizat cu ocazia aniversării Zilei Justiției simpozionul “Priorități actuale ale profesiilor juridice în înfăptuirea justiției”.

Evenimentul a avut loc la Academia Română, iar ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că țara noastră are parte de “vremuri interesante”, însă tocmai de aceea adresează actorilor sociali și clasei politice rugămintea de a manifesta reținere și să apere independența justiției. Acesta a mai adăugat că anul care s-a scurs de la ultima celebrare a Zilei Justiției nu a fost deloc un an ușor iar intrarea în vigoare a noilor coduri penale a reprezentat o provocare în sistemul de Justiție. Ministrul a mulțumit tuturor magistraților, grefierilor și întregului personal pentru eforturile depuse ca intrarea în vigoare a acestor coduri să se facă fără probleme și și-a exprimat regretul că nu a reușit să convingă în ultima vreme suficient de mulți parlamentari să voteze proiecte propuse de Ministerul Justiției și de sistemul judiciar.

Sursă: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *