Acasă > Social > BAC 2019. Jandarmii asigură ordinea la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

BAC 2019. Jandarmii asigură ordinea la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Năvodari

Peste 5 mii de absolvenți de liceu din județul Constanța susțin probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019.

Astăzi ei sunt testați la Limba şi literatura română.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, mâine se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă.

Pe 3 iulie este programată proba obligatorie a profilului, iar o zi mai târziu cea la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afișate data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa asigură măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării examenului de bacalaureat, la 7 centre de examinare din județul Constanţa.

Misiunea jandarmilor este de a preveni faptele care ar putea tulbura ordinea, liniștea publică și desfășurarea în condiții de normalitate a examenului de bacalaureat.

Astfel, jandarmii vor păstra permanent legătura cu reprezentanții instituțiilor de învățământ, în vederea soluționării imediate a oricăror incidente ce ar putea pune în pericol siguranța elevilor sau a cadrelor didactice.

În intervalul 1- 4 iulie, jandarmii constănţeni vor fi prezenți în timpul susținerii probelor din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat, la următoarele centre de examinare:

  • Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia;
  • Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari;
  • Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă;
  • Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova;
  • Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia;
  • Liceul Cobadin;
  • Sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *