Acasă > Educatie > BAC-ul, un examen imposibil?!

BAC-ul, un examen imposibil?!

Noi emoții pentru absolvenții de liceu care susțin bacalaureatul. Aproximativ 1500 de elevi din județul Constanța, au luat parte astăzi,  la proba de Limba și Literatura română. Dintre aceștia, șapte au fost eliminați din examen pentru că au încercat să fraudeze examenul.

Subiectele au fost diferențiate, în funcție de profilul de studiu pe care elevii l-au urmat în cei patru ani de liceu. Absolvenții profilului real au avut de analizat un fragment din romanul ,,Rusoaica,, de Gib Mihăescu, de realizat un text argumentativ și un eseu legat de viziunea despre viață a poetului Bacovia, pe când cei de la uman au analizat un text la prima vedere din romanul Lydda de Duiliu Zamfirescu, au scrist un eseu argumentativ și au comentat o poezie postbelică.

“Cele șapte centre au organizat preluarea subiecteleor începând cu ora 7, prin procedura standard a Ministerului Educației Naționale. Subiectele sunt unice pentru toată țara. Pe ambele sesiuni subiectele au același grad de dificultate, metodologia fiind aceeași.” a spus Alina Codreanu membru al Comisiei Județene de Bacalaureat.

Proba de Limba și Literatura Română s-a desfășurat în șapte centre din județul Constanța.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *