luni, februarie 24, 2020
Acasă > Educatie > Bacalaureat 2013: 93 de candidaţi au fost scoşi din sală pentru că au încercat să copieze

Bacalaureat 2013: 93 de candidaţi au fost scoşi din sală pentru că au încercat să copieze

Un număr de 154.586 de candidaţi din totalul de 162.338 de potenţiali participanţi s-au prezentat luni la proba scrisă de limba şi literatura română a BACALAUREATULUI, 93 de elevi fiind scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs, informează Ministerul Educaţiei.

Luni a avut loc prima probă scrisă a examenului de BACALAUREAT din sesiunea iunie – iulie 2013, probă la care s-au prezentat 154.586 de candidaţi din totalul de 162.338 de potenţiali participanţi.

Dintre cei prezenţi, 93 de elevi au fost scoşi din sălile de examen din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs (utilizarea telefoanelor mobile sau a unor materiale ajutătoare nepermise). Cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Constanţa (21), Bucureşti (19) şi Dolj (şapte).

Aceşti elevi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului, precizează Ministerul Educaţiei.

Totodată, luni, 14 centre de examen au solicitat varianta de rezervă ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective).

Marţi, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine proba de limbă şi literatură maternă. În zilele următoare, respectiv miercuri şi vineri, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Afişarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile se vor soluţiona în intervalul 9 – 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afişeze rezultatele finale.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *