Thursday, 20 September 2018
Acasă > Social > Bacalaureat în luna iulie. Ce spun elevii din Constanța

Bacalaureat în luna iulie. Ce spun elevii din Constanța

Asociaţiile de elevi din România critică decizia Ministerului Educației de a muta Bacalaureatul la începutul lunii iulie.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a participat la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfăşurarea examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale, alături de calendarele aferente acestora.

”Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanţii MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie.

Atragem atenţia asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfăşurarea examenului în astfel de condiţii fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major.

Problema se intensifică în condiţiile în care în majoritatea unităţilor de învăţământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiţionat, cu precădere în mediul rural, unde şcolile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiţii decente.

Din păcate, această problemă persistă de ani buni, reprezentanţii AEC atrăgând atenţia în nenumărate rânduri reprezentanţilor ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes.

Asociaţia Elevilor de Constanţa a propus desfăşurarea Bacalaureatului în perioada 24-28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea Bacalaureatului cu Evaluarea Naţională, în condiţiile în care aceasta urmează a se desfăşura între 18-21 iunie”, se arată într-un comunicat al AEC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.