Acasă > Social > Bacalaureat, în siguranță

Bacalaureat, în siguranță

Poliția Română a dispus măsuri suplimentare pentru buna desfășurare a examenului de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2014. Peste 9.000 de polițiști sunt angrenați în măsuri de ordine și siguranță publică cu această ocazie.

Luni, 18 august 2014, debutează proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română din cadrul Examenului Național de Bacalaureat 2014, sesiunea a II-a.

Poliția Română a dispus includerea unităților de învățământ/centrelor de examinare în itinerariile de patrulare, pentru menținerea unui climat de liniște, precum și pentru asigurarea unui examen corect.

Peste 9.000 de polițiști, dintre care 6.696 de la ordine publică, 1.331 polițiști de la rutieră și 981 alte categorii acționează pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și corectitudine a examenelor.

Polițiștii se află, în această perioadă, în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum și pe traseele de deplasare înspre și de la acestea, pentru depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfășurate, afectează climatul de siguranță publică.

De asemenea, polițiștii de la rutieră asigură fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere grave și a ambuteiajelor.

Sursă foto: ziuaveche.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *