Bani pentru proiectele comunei Peștera?

Se pare că, după proteste și memorii nenumărate, Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera a găsit înțelegere la nivel central. Ministerul Dezvoltării condus de social-democratul Liviu Dragnea ar fi de acord ca să îi finanțeze edilului comunei constănțene o parte din proiectele privind dezvoltarea infrastructurii și utilităților din localitatea Peștera.

„Cu proiectele stăm bine, cu finanţările stăm prost. Proiecte sunt încă din 2008, însă n-am reuşit să ajung la finanţare. În mai multe rânduri am fost respins, pe motive bine ştiute, politice, care n-aveau nici o legătură cu priorităţile proiectelor pe care trebuie să le implementez.

Însă, anul acesta, am certitudinea că m-au dat de prea multe ori afară ca să mă mai poată da şi de data aceasta. Am venit şi cu argumente suplimentare, care au fost luate în calcul şi sper să încep cele trei proiecte mari: canalizare, apă, aducţiune cu gaz şi, în final, un proiect mai la final, asfaltarea întregii comune. (…) Proiectul cu gazul va fi făcut din resurse proprii şi din sponsorizări. Aducţiunea va fi din Medgidia, în toată localitatea, un lucru extraordinar pentru schimbarea în bine a traiului cetăţeanului, în sensul că va plăti foarte puţin şi va avea condiţii decente”, a declarat Vrabie, care susţine că implementarea celor patru proiecte ar putea dura şi aproape doi ani.

„În total, este nevoie de zece milioane de euro, pentru toate patru. Parte din ele vom avea din bugetul local şi din sponsorizări de la firmele de investiţii din zonă şi, celelalte, avem promisiuni de la bugetul de stat. Sumele de la bugetul de stat sunt la nivelul proiectelor şi, apoi, licitaţia va spune suma finală. Bineînţeles, licitaţia ducându-se în jos, nu în sus. Va dura un an, un an şi ceva. Vorbim de infrastructură subterană, unde sunt 60 km de drumuri şi canalizări şi apă, toate necesită timp. Ca durată, necesită un an şi jumătate”, a afirmat primarul Valentin Vrabie.

Sursă: replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *