Acasă > Social > Bărbat salvat la Spitalul Județean Constanța, printr-o intervenție dificilă

Bărbat salvat la Spitalul Județean Constanța, printr-o intervenție dificilă

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța anunță că un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU,  în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a fost salvat grație unei intervenții chirurgicale  de urgență.

Pacientul a fost diagnosticat cu ruptură cvasi completă de aortă, leziune care, în majoritatea cazurilor este fatală.

Imediat după ce a fost stabilit diagnosticul, pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale pe care a efectuat-o medicul Marius Militaru, șeful secției Chirurgie Cardio Vasculară.

“Este al doilea caz, în decurs de câteva săptămâni. Vorbim despre o ruptură de aortă, prin același mecanism, decelerare bruscă în accident de mașină, de data aceasta. Rândul trecut a fost de avion.  Majoritatea victimelor mor pe loc, în momentul producerii accidentului. El a rezistat până aici, am intervenit rapid și a evoluat foarte bine ”, a declarat medicul Marius Militaru.

Intervenția a durat 2 ore iar pacientul a stat sub supraveghere medicală aproape două săptămâni.

Este al doilea caz de acest gen rezolvat în cadrul secției Clinice Chirurgie Cardio Vasculară a SCJU “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.  Prima intervenție a avut loc pe 21 februarie, când pilotul  rănit în urma accidentului aviatic de la Tuzla, a fost operat cu succes de ruptură de aortă, tot de către medicul Marius Militaru.

Sursa: Comunicat SCJU Constanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *