Basarabia, sărbătorită la Medgidia

  •  
  •  
  •  
  •  

Vineri, 3 aprilie, în incinta Casei de Cultură I.N. Roman din Medgidia s-a desfășurat un spectacol cu genericul ,,Unirea Basarabiei cu Bucovina, prima Alba Iulia”. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Primăriei Municipiului Medgidia, Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina, Societății de Stințe Istorice Filiala Constanța, Organizației Studenților Basarabeni din Constanța, Cercul Militar Constanța, având ca gazdă Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

Evenimentul a fost lansat cu discursul domnului primar din Medgidia, Marian Iordache, citez ,, M-am îndrăgostit de Moldova, o țară cu oameni creatori, harnici”. De asemenea la acțiunea culturală au fost printre invitați o delegație din Căușeni, Republica Moldova, consilierii locali Valeriu Ostaș, Valeriu Sirghie, Oleg Burlacu și directorul Spitalului din Căușeni, dr. Alexandru Cojocaru.

Programul a fost unul divers, cu momente artistice formidabile și de suflet de la recital de poezie, piese acapella, dansuri populare, toate dedicate zilelor Basarabiei.

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța au prezentat două numere artistice, poezia ,, Lecția de istorie”, recitată de Mihail Ganța și piesa acapela ,, Pentru Ea”, interpretată de Cristina Odabașean. De asemenea elevii liceului Bălcescu au impresionat sala cu mișcările de dans și cântecele de voie bună.

 Pe lângă spectacolul dedicat celor 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, s-au sărbătorit 25 de ani de la înființarea Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”. Cu această ocazie președntele asociației, Cezar Pânzaru a înmânat diplome tuturor participanților. Evenimentul a fost încheiat cu dăruirea de caricaturi din partea domnului Leonte Năstase și intonarea cântecului ,, Eminescu” de Ion și Doina Aldea Teodorovici .

 Cristina Țurcan , membru OSB Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *