Bătrânii, ţinta preferată a escrocilor!

  •  
  •  
  •  
  •  

Rata înşelăciunilor în care sunt implicaţi vârstnicii este în continuă creştere în judeţul Constanţa. Reprezentanţi ai Poliţiei Locale Medgidia şi ai celei Naţionale desfăşoară în această perioadă o campanie de informare în rândul bătrânilor din oraş. Acţiunea nu este însă deloc uşoară, pentru că oamenilor le place mai mult să creadă în poveştile infractorilor decât în crunta realitate prezentată de oamenii legii.

Metoda „accidentul” este printre favoritele escrocilor, iar răufăcătorii mizează pe naivitatea şi sensibilitatea bătrânilor. Una dintre victime a refuzat până în al 12-lea  ceas să îi creadă pe poliţiştii care i-au spus că este victima unei infracţiuni.

“Respectivul bătrân nu a vrut să înțeleagă că acela este un escroc. Ca să-i demonstrăm i-am cerut acelui tânăr date personale, moment în care și-a dat seama că a fost descoperit și a început să înjure la telefon. Am făcut rost până la urmă de numărul de telefon al copilului bătrânului, am sunat, ne-a răspuns și ne-a zis că este bine, și este plecat cu treabă în Capitală”, a declarat Cms. Şef Ionel Ioniţă, adj.şefului Poliţiei Medgidia.

Evenimentul de lansare a campaniei a strâns laolaltă zeci de vârstnici din Medgidia. Mulţi dintre ei au participat la acţiune tocmai pentru că au fost, ei înşişi, victime ale unor înşelătorii. Autorităţile spun că persoanele de vârsta a treia sunt, de cele mai multe ori, victime sigure ale escrocilor.

“În general, autorii sună pe telefonul fix pentru a nu li se putea vedea numărul de telefon. Vă sfătuiesc ca în momentul în care primiți un asemenea telefon, în primul rând să apelați copilul despre care vi s-a spus că este grav bolnav”, a spus inspectorul de poliţie Ionel Mirică, Biroul de Investigaţii Criminale.

“Acum, mai nou a fost problema cu înșelătoria prin bancă și am avut doi bătrâni pe care i-am convins cu greu să nu mai depună banii în conturile care erau cerute de infractori la telefon. De asta ne-am mobilizat foarte repede și am considerat, împreună cu reprezentanții Primăriei, ai Jandarmeriei și ai Poliției Locale că este cazul să facem o ședință cu toți bătrânii de vârsta a treia, pentru a le comunica acest tip de infracțiune”, a declarat cms. şef Vasile Dăogaru, şeful Poliției Municipiului Medgidia.

În numai două zile, în muncipiul Medgidia au fost înregistrate 4 cazuri de înşelăciune prin telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *