Acasă > Social > Bebelușii, scutiți de plata întreținerii?

Bebelușii, scutiți de plata întreținerii?

Se trec sau nu bebelușii pe lista de locatari? Este întrebarea care îi frământă pe mulți părinți. Nou-născuții pot fi scutiţi de la plata întreţinerii numai cu acordul asociaţiei de proprietari. Abia sosiți cu bebelușul din maternitate, mulți părinți constată cu stupoare că micuții au fost deja trecuți pe lista de la întreținere. Multe familii consideră că bebelușii nu ar trebui incluși la plata cheltuielilor comune de întreţinere. Cât de legal este totuși acest demers?

„Depinde și de hotărârea Adunării Generale […] după lege, cine stă mai mult de 5 sau 10 zile în apartament, trebuie trecut la costuri […] că e bebeluș, că e bătrân, nu contează. Deci legea nu spune că e bebeluș sau că e matur”, a declarat Marcel Dragu,  preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Proprietari.

Potrivit legii, termenul de declarare la întreţinere a unui locatar nou, care îi include şi pe bebeluşi, este de 15 zile de la sosirea acestora la domiciliu. Totuşi decizia finală dacă micuțul este sau nu trecut pe lista de întreținere aparține fiecărei asociații.

R- Camer Niță

O- Victor Niță

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *