miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Sanatate > Beneficiile dovleacului asupra sănătății

Beneficiile dovleacului asupra sănătății

Un mare merit al dovleacului este acela că păstrează vederea sănătoasă. Acest lucru se datorează conținutului bogat de vitamina A, potrivit medicilor americani de la National Institute of Health. Cum dovleacul are și un conținut ridicat de luteină, acesta are efect protector împotriva radicalilor liberi, deci previn apariția unor boli ale ochilor.

Dovleacul este o sursă importantă de fibre, ceea ce înseamnă că este de ajutor persoanelor care se află la cură de slăbire. Totodată, are și un conținut scăzut de calorii, 100 de grame conținînd 12 calorii.

Betacarotenul conținut de dovleac este o barieră care protejează pielea de efectul negativ al radicalilor liberi. Așadar, este de ajutor pentru menținerea sănătății pielii, cât și pentru a-i menține elasticitatea. Mai mult, previne apariția ridurilor. Reduce și apariția riscului de cancer și, datorită conținutului bogat de potasiu are un rol protector pentru inimă.

Dovleacul este bogat în vitamina C, ceea ce înseamnă că ajută la menținerea unui sistem imunitar puternic, pentru a face față răcelilor și virozelor de sezon.  Are, de asemenea, și un conținut bogat de calciu, ceea ce înseamnă că protejează împotriva bolilor oaselor. În urma unui studiu al cercetătorilor britanici, s-a descoperit că persoanele care au consumat în fiecare zi 100 de grame de dovleac au avut un risc mai scăzut de a dezvolta artroză.

O felie de dovleac copt, pe zi, este ideală, spun specialiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *