Acasă > Eveniment > Bilanț pozitiv pentru Garda de Coastă

Bilanț pozitiv pentru Garda de Coastă

2013 a fost un an plin de succese pentru Garda de Coastă Constanța. Au fost depistate fapte ilegale la frontieră, au fost combătute migrația ilegală și traficul de migranți, la fel ca și frauda vamală, evaziunea fiscală și contrabanda. Acestea sunt datele furnizate de reprezentanții instituției la bilanțul anual.

Anul 2013 a marcat și o premieră pentru Garda de Coastă română.

„În activitatea polițiștilor de frontieră constănțeni și tulceni au fost numeroase rezultate notabile dintre care amintim cele patru cazuri de migrație ilegală pe Marea Neagră, ce a constituit o premiră pentru Poliția de frontieră. Au fost reținute grupuri de câte 20-30 de migranți, proveniți din Orientul Apropiat și Mijlociu.” a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța.

În primăvara anului trecut, mai multe containere cu țigări care au ajuns în portul Constanța-Sud Agigea și care erau destinate pieței negre din Marea Britanie au fost capturate de polițiștii de frontieră. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește salvarea persoanelor pe mare, acesta a fost un capitol în care polițiștii constănțeni au dovedit promptitudine.

Redactor: Sorin Hulubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *