Bisericile au fost pline la Năvodari cu ocazia Sfinților Petru și Pavel

Lăcașurile de cult ortodoxe din Năvodari au fost pline de enoriași încă de la primele ore ale dimineții. Credincioșii au venit să asiste la liturghiile dedicate sărbătoririi Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În această zi, credincioșii merg la biserică și dau de pomană în amintirea morților din familie. Ziua este una de o mare importanță în Biserica Ortodoxă Română, cei doi sfinți apostoli fiind cei mai importanți ucenici care au propovăduit Evanghelia.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel au murit în anul 67 după Hristos, ca martiri ai credinței creștine. Sfântul Petru a murit răstignit cu capul în jos la Roma, iar Sfântul Pavel și-a cunoscut sfârșitul prin decapitare. Pentru că cei doi apostoli și-au dat viața pentru credință în același an, ei sunt sărbătoriți în aceeași zi, pe 29 iunie. Înaintea sărbătorii acestora, credincioșii țin un post de câteva zile în care se curăță de păcate și se reapropie de divinitate. Postul sfinților Petru și Pavel este unul din cele patru posturi mari ale anului creștin ortodox.

Sărbătoarea durează trei zile, pentru ca agricultorii să fie protejați împotriva capriciilor naturii și pentru ca grânele lor să fie bogate. La sate, sărbătoarea este cunoscută și sub numele de Sân-Petru de Vară și marchează vremea secerișului și jumătatea verii agrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *