marți, 11 august 2020
Acasă > Social > BITCOIN a ajuns și în Constanța

BITCOIN a ajuns și în Constanța

O nouă modalitate de plată își face simțită prezența pe piața tranzacțiilor din România. BITCOIN-ul este o monedă virtuală care poate fi tranzacţionată online pe portaluri specializate şi care nu este controlată de vreo autoritate, preţul ei fiind dictat de cerere şi ofertă.

În Constanța există deja întreprinzători care au ales să facă încasările și prin aceastș moneda virtualș. Printre aceștia se regăsește și un centru de relaxare.

“Am auzit de această metodă în urmă cu câteva luni și am fost de acord cu toate principiile și am zis să o aplic. Deocamdată nu a plătit nimeni prin BITCOIN. Suntem singurii care au implementat sistemul, în acest moment. Poate o să afle și alții, nu neapărat de la noi. Este o oportunitate pentru sistemul financiar.” a declarat Petre Anghel, proprietarul unui centru relaxare.

În ceea ce priveşte garanţiile de securitate pe care le oferă celor care îşi vor face cont pe platforma de tranzactionare şi îşi vor încărca datele bancare pe portalul său, Horea Vuşcan, administratorul platformei, a declarat că a început procedurile de certificare ca operator de date cu caracter personal, iar informaţiile pe care le dau clienţii sunt păstrate în securitate. Există și scepticism în privința existentei acestei monede, iar autorităţile de reglementare sunt îngrijorate că ar putea fi folosită in spălarea de bani şi alte activităţi ilegale.

Autor: Silviu Calotă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *