duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Sport > Black Friday: Grecia – România 3-1

Black Friday: Grecia – România 3-1

Naționala de fotbal a României a pierdut manșa tur a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia, de anul viitor, echipa condusă de Victor Pițurcă fiind depășită clar, 3-1, de reprezentativa Greciei. Cu o formulă de echipă total neinspirată, România aproape nu a contat în joc, gazdele obținând o victorie logică și meritată.

Grecii au deschis scorul după doar 13 minute de joc, când Salpingidis aruncă o minge în spatele apărării române, iar Kostas Mitroglu, plecat dintr-o poziție suspectă de offside, reia dintr-o atingere în poarta unui Lobonț fără replică.

Bucuria grecilor durează doar patru minute. Torje execută perfect o lovitură liberă de pe stânga, iar Bogdan Stancu trimite cu capul, făcând liniște pe “Karaiskakis”. Era 1-1 și speranțele românilor renășteau.

Din păcate, bucuria suporterilor tricolori n-a durat decât un minut. Torosidis, cel care îl scăpase din marcaj pe Stancu, profită de marcajul relativ al lui Tănase, pune mingea pe 6 metri, de unde Salpingidis îndeplinește o simplă formalitate.

2-1 este scorul pauzei și încă e bine. Din păcate, evoluția modestă a tricolorilor continuă și în partea a doua a jocului, iar grecii simt că pot obține un avantaj mai consistent. Iar acest lucru se întâmplă, în minutul 66. Bătrânul Samaras trimite în careu din lovitură liberă, Katsouranis prelungește cu capul, iar Mitroglu ne mitraliază pentru a doua oară, ajutat și de devierea lui Goian. Grecia – România 3-1 și rămânem cu impresia că se putea și mai rău. Cel puțin până la retur, briza de pe Copacabana se simte mai bine în vechea Eladă, decât în țara Mioriței. Returul este programat marți, pe Național Arena.

Autor. Paul Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *