miercuri, iulie 17, 2019
Acasă > Economie > BNR lansează o monedă din aur cu tema ”330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti”

BNR lansează o monedă din aur cu tema ”330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti”

Banca Națională a României lansează, astăzi, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema ”330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București”.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

-valoare nominală: 100 lei;

-metal: aur;

-titlu: 900‰;

-formă: rotundă;

-diametru: 21 mm;

-greutate: 6,452 grame;

-calitate: proof;

-cant: zimțat.

Aversul monedei redă portretul domnitorului Șerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripţia ,,Romania”, valoarea nominală „100 Lei”, stema României și anul de emisiune „2018”.

Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI”.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei.

Monedele din aur cu tema ”330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București” au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Sursa: BNR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *